Friday, 13 December 2013

Kenduri Kesyukuran Qhaleef Iman

7.12.13 (Sabtu)

Keadaan suasana rumah atok seronok sangat, mama sangat teruja sebab ari ni kami nak celbrate bepday qhaleef.

Belon, kek, makanan dan khemah kerusi semua da sedia....

Nasib ujan turun lepas majlis selesai... Alhamdulilah.

Semoga Qhaleef menjadi anak yang soleh ye sayang.

Terima kasih pada semua yang menyumbang tenaga dan pemberian yg tak terhingga pada kami sekeluarga. terima kasih. :)

1st birthday

Hai,

Salam Jumaat, memula harapan nak updet setiap bulan tapi harapan je...haha///

sory q, mama bz keje sgt. papa pun salu naik kl.so, mama kena take over keje mama n papa sekali.
kalau papa ade, papa salu tolong ma basuh baju, jemur baju, kemas uma sedikit, ma beruntung sgt ade papa seperti papa awak tu.

qhaleef,
bulan december ni, bulan keceriaan dan bulan kegembiraan bagi awak sbb ia birthday awak so mama arap awk salu gembira ye syg.

13.12.2013

pembesaran awak tiada masalah bagi mama, setakat ni mama dpt kawal awk dr jatuh dari katil. awak x berani lebih dari keluar garisan pintu. lebih dari garisan katil, awk tau limit awak. ma bsyukur dikurniakan permata ati sperti awak.

dlm menuju ke umur setahun ni, awk demam pertama kali sewaktu inject pertama je sbb ma x buka tmpt injection awk then tmpt tu mmbgkak.

then second time uncle irfan married you r really tired, awk main kt dewan utm tu panas then masuk dlm bilik tido air cond sejuk, tu yg awk terus tekejut kot badan awk n demam...

Alhmdulilah after that no more till now...ma bsyukur syg...


Friday, 4 October 2013

Qhaleef 6momths


Dear qhaleef,
Alhamdulilah qhaleef are getting better, 2 ari lepas demam. actualy nak pergi klinik pakar kanak kanak skudai, klinik biase die pergi, tapi ari selasa klinik tu tutupla plak, then terpakse pergi juge klinik penawar. Dr mariana tu sangat baik, cring n consent doctor. dia bagi ubat selsema dn demam pada qhaleef. even mama ia ni da buat minyak bawang putih, pati kunyit bagai its works tp dek kerana cuaca sgt x menentu this few week ujan panas ujan panas , then antibodi bb x menentu.

And now, qhaleef are getting better. mcm lain je ia lepas baik demam ni. doktor mariana ckp ia nak tumbuh gigi so ia akan berubah perangai ia.hohoho...mama ttp doa qhaleef jadi anak yg soleh sayang ye.

Wednesday, 8 May 2013

Cinta Caliph ~

Dear Qhaleef...
Letihnya mami n papa kerja sayang...semua demi diri mu sayang.....

Monday, 25 March 2013

Cinta Caliph ~

Semakin ari,caliph semakin bijak...
Mama dan papa sungguh teruja dgn dirimu sayang...
Kami sayang kamu

Tuesday, 19 March 2013

3 bulan yang terindah...

Caliph...sian anje mama...lepas kena inject ahad 17.3.2013 - anje mama cool lagi...petang main lagi...

Then bila malam bru anje mama weak sikit...then 1st time mama pakaikan caliph 'kool fever'...anje mama cepat baik ye syg...

Tuesday, 19 February 2013

Kenangan 2 Bulan Teristimewa

Caliph...
Pejam celik, dan dengan pantasnya waktu berlalu...
Tanpa mama dan papa sedari,
dirimu sudah berusia 2 bulan sayang...

Caliph...
Senyuman pertama yang dirimu hadiahkan pada papa dan mama pada genap usia 2 bulanmu adalah anugerah terindah buat kami, sayang.

Wednesday, 13 February 2013

New susu formula utk kamu caliph -

Lega ati tadi call Ibu Azie...(baby sitter) caliph minum da susu S26 Gold. Sebelum ni caliph minum susu Enfalac A+. Tapi sebab papa ia minum s26 dari kecik juge dulu...jadi nak try jugela...

Caliph...kite campur campur susu dulu ye anje...nanti mama amek caliph, balik uma baru kite pepeluk minum susu mama ye...mama busy layan caliph...sebab tu mama x sempat nk pam...rindu anje mama...

Thank you Mummy Rina ~

At last...caliph da ade diary ~...